luni, 18 iunie 2012

Ciocolata


Beneficiile ciocolatei  

Chiar si pentru cei care urmeaza o dieta , ciocolata este buna , insa nu in mare masura . O bucata de ciocolata contine in medie 250 calorii . Ciocolata contine un numar mare de grasimi saturate si cofeina . Grasimile saturate sunt reprezentate de untul de cacao care are ca scop cresterea colesterolului din sange .

O bucata de ciocolata este mai buna decat o ceasca de cafea . O cana contine intre 130 si 150 mg de cafeina , pe cand o bucata de ciocolata 6 mg . S-a observat ca ciocolata are de patru ori antioxidantii din ceaiul verde . Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul si bolile cardiace . Catechina la 100 g de ceai negru contine 13.9 mg , iar ciocolata 53.5 .

Ciocolata stimuleaza endorfinele care functioneaza ca un narcotic in tratamentul durerilor cornice . Endorfinele permit aportul crescut de oxigen in singe , ceea ce duce la o relaxare mentala . Seratonina lucreaza in corpul nostru ca un antidepresiv .

Ea nu produce acnee sau iritatii, contine vitaminele B1, B2, D si E, potasiu si magneziu .

Ideal este sa consumati ciocolata dimineata si nu seara, caci daca aveti probleme cu somnul aceasta poate contribui la accentuarea insomniilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu