luni, 18 iunie 2012

Cofeina un drog !


10 ratiuni pentru a spune NU cofeinei !

  1. Cafeina este un drog care creeaza dependenta si contribuie la anxietate, insomnie, boli de inima, diabet, probleme oculare, afectiuni ale sistemului digestiv si renal etc.
  2.  Alegeti sa fiti informati – cat si cand trebuie sa beti cafeaua zilnic .
  3. Industria cafeinei neaga efectele negative – informatiile negative despre cafea sunt ascunse inca .
  4. Cafeina nu va da energie - stiintific nu putem masura nici o crestere a energiei datorata acestei substante. Putem masura, in schimb, nivelul stresului evidentiat de hormonii de stres, cresterea tensiunii si nimeni nu spune ca aceste efecte sint pozitive.
  5. Modalitati de crestere a energiei-exista o multime de alte cai de crestere a energiei corpului.
  6. Cafeina nu imbunatateste memoria si nu ajuta in procesul de invatare-studiile arata ca cafeina reduce fluxul cerebral cu 30% . De aici rezulta o cantitate mica de oxigen in creier .
  7. Sanatatea femeilor-este mult mai periculoasa pentru femei decat pentru barbati datorita efectelor ei asupra masei osoase si riscului de fracturi .
  8. Ecologie:  pesticide, ploi acide, distrugerea padurilor , etc – cafeaua este cea mai raspandita din lume , se cultiva mai mult decat unele plante . Si de ce ? Pentru ca este un drog .
  9. Sanatatea copiilor – copiii sunt supusi inca de mici , cafelei prin bauturile care contin cofeina .
  10. Cafeina nu va face un serviciu – cu toti credem ca stare ape care ne-o provoaca este numai de bine , insa este exact invers . Daca dam unei persoane , care nu bea si nu este obisnuita cu asa ceva , se va observa efectele secundare si ca i se face rau .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu